Ldc de Maretak


Wie zijn we?

Ons dienstencentrum wil voor buurtbewoners dé ontmoetingsplaats bij uitstek zijn!


In een gemoedelijke sfeer kan je bij ons advies en informatie krijgen. Je hebt de mogelijkheid om je creatief te ontplooien en zinvol bezig te zijn tijdens onze informatieve en ontspanningsactiviteiten. Daarnaast bieden wij hulp bij activiteiten uit het dagelijkse leven. Je kan bij ons bijvoorbeeld naar de kapper gaan, hulp krijgen bij persoonlijke verzorging en andere hygi├źnische zorgen krijgen, je kan er warm eten, hulp krijgen bij het boodschappen doen, ...

^ terug naar bovenMet al deze activiteiten helpen wij jou om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Bij al onze activiteiten hechten wij een groot belang aan samenwerken en de hulp die wij krijgen van onze vrijwilligers.
Een lokaal dienstencentrum richt zich vooral tot mensen die wat hulp kunnen gebruiken. Met ons aanbod moedigen we je aan om zolang als mogelijk zelfstandig te wonen en laten we je kennismaken met verschillende vormen van thuiszorg.
 


In ons dienstencentrum bruist het van de activiteiten. Het aanbod is erg gevarieerd: van infosessies over pensioen tot culinaire workshops. We doen het allemaal!     
We maken ook geregeld uitstappen. Dat gaat van wandelen in het eigen stadspark tot bezoeken aan andere steden.
Naast onze grote activiteiten hebben we een aantal vaste afspraken. We blijven in beweging dankzij het lijndansen. Lijndansen is een individuele dansvorm op eigentijdse muziek. 
Maar er is ook de vaste afspraak met de breiclub en de kaartclub op maandag. En uiteraard mogen de bingonamiddagen niet ontbreken op het programma!
  

Meedoen? Zin gekregen om mee te doen? Wij maken tweemaandelijks een activiteitenbrochure waarin we al onze acties aankondigen. Bekijk de brochure online of haal je exemplaar bij ons en kies uit tal van activiteiten.
 


Wij verwelkomen je graag in onze ontmoetingsruimte en op onze activiteiten. Onze deuren zijn open van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 18 uur, zaterdag en zondag van 13 tot 17.30 uur.
 
Restaurant
Van maandag tot vrijdag, 7,5 euro voor soep, hoofdgerecht en dessert. Reserveer en betaal minstens 1 dag op voorhand in onze cafetaria.
 
Mobiliteitsondersteuning en boodschappendienst
Vervoer voor medische en sociale redenen en hulp bij het boodschappen doen. Contact: tel. 053 72 29 21
 
Kapsalon
Bezoekers kunnen een afspraak maken bij de kapster die langs komt in WZC Mijlbeke. Contact: tel. 0499 74 21 59
  
Informatie en thuiszorg
Na afspraak met een maatschappelijk werker. Contact: tel. 053 72 29 00

Ergonomische badkamer
Wij beschikken over een parkerbad en douche. Begeleiding is mogelijk via onze dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg. Ook privé thuiszorgdiensten kunnen gebruik maken van de badkamer. Contact: tel. 053 72 29 20
 
Seniorenspreekuur
Voor 60-plussers met depressieve stemmingsproblemen en psychiatrische problematiek in samenwerking met het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost Vlaanderen. Elke laatste vrijdagnamiddag van de maand.
 
Kinderopvang Pinnemuts
contacteer 053 72 37 40

Contactgegevens

 

Lokaal dienstencentrum De Maretak
Albrechtlaan 119a
9300 Aalst
 

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

┬ę 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory