Actueel

Bezoekverbod WZC blijft van kracht

16-04-2020 om 12:37
Sinds 12 maart is er een bezoekverbod van kracht in alle woonzorgcentra van Aalst. Ook na de beslissing van de nationale veiligheidsraad om bezoek onder voorwaarden toe te staan, blijft het bezoekverbod in Aalst voorlopig gelden. 

OCMW woonzorgcentra krijgen advies van defensie

15-04-2020 om 14:47
OCMW en stad Aalst zijn begin deze week ingegaan op het aanbod van defensie om gebruik te maken van hun expertise in omgang met hoge besmettingsrisico’s. Zes militairen met medische achtergrond zijn de afgelopen dagen in de woonzorgcentra geweest om de situatie in te schatten en te kijken welke extra maatregelen ze nog kunnen nemen.

OCMW woonzorgcentra maken extra opvangruimte vrij op site van WZC Sint-Job

10-04-2020 om 16:31
Sinds donderdag zijn er op de site van WZC Sint-Job werken aan de gang om extra ruimte vrij te maken voor de opvang van besmette bewoners van de vier woonzorgcentra van het OCMW. De rechtervleugel waar geen bewoners gehuisvest zijn, wordt momenteel ingericht en uitgebreid om extra opvangcapaciteit te voorzien. 

Stand van zaken corona-maatregelen woonzorgcentra OCMW

01-04-2020 om 15:23
Over de vier woonzorgcentra heen zijn er vandaag twee bewoners met een positieve test en twee bewoners die nog wachten op het resultaat van een test. De afwezigheid van het personeel als gevolg van een mogelijke besmetting blijft beperkt tot 1 of 2 personeelsleden per instelling.

Tijdelijk bezoekverbod woonzorgcentra

17-03-2020 om 8:21
Omdat de bewoners van woonzorgcentra tot de risicogroep behoren, is er een bezoekverbod afgekondigd in alle woonzorgcentra en ziekenhuizen op Aalsters grondgebied vanaf donderdag 12 maart 9 uur. Enkel essentiële bezoeken, om therapeutische redenen of in specifieke situaties zijn toegestaan. Het is aan de directeurs van de instellingen om een eventuele uitzondering toe te staan. Het bezoekverbod geldt niet voor serviceflats of assistentiewoningen.
Ook de lokale dienstencentra en het stedelijk trefcentrum sluiten de deuren omdat ouderen extra beschermd moeten worden.

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory