Bouwaanvraag voor WZC Sint-Job klaar

De OCMW-raad keurde gisterenavond de aangepaste bouwplannen voor de vervangingsnieuwbouw WZC Sint-Job goed. Met deze gefinaliseerde plannen kan het OCMW de bouwvergunning bij de stad aanvragen. 

Na de toekenning van de ontwerpopdracht aan architectenbureau AMV Architecten uit Wetteren is er volop gewerkt aan de verfijning van het ontwerp. Op basis van de opmerkingen van het OCMW en de recente ontwikkelingen in het onteigeningsplan, zijn de plannen tot een finaal ontwerp gekomen. Het ontwerp van het gebouw is behouden, enkel de inplanting op het terrein is gewijzigd. Daarnaast zijn er nog aanpassingen gebeurd op vraag van de brandweer om de brandveiligheid te verhogen. De volgende stap in het bouwproces is het aanvragen van een bouwvergunning bij de stad. Deze aanvraag zal eerstdaags plaatsvinden.
 
In afwachting van een nieuwe regeling voor de Vlaamse subsidies voor de bouw van woonzorgcentra, gaat het OCMW door met de plannen voor de vervangingsnieuwbouw. OCMW-voorzitter Sarah Smeyers: "Het OCMW blijft vasthouden aan de plannen voor de nieuwbouw van Sint-Job. Op welke manier ook, de bouwplannen moeten doorgaan want het bestuur is zich volledig bewust van de grote nood aan meer comfortabele voorzieningen voor de bewoners en het personeel van WZC Sint-Job.”

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory