Buurt je mee? Aalst ‘zegget mé a roiten’

De 3 lokale dienstencentra LDC De Maretak (Mijlbeek Aalst), LDC De Toekomst (Watertoren Aalst) en LDC De Dendervallei (Herdersem dorp) organiseren, met de steun van Gezonde stad Aalst en Logo Dender vzw, een raamposter-project. Zo willen ze de buurtbewoners meer verbinden.

Sinds enkele maanden bepaalt COVID-19 ons dagelijkse leven. Ook ons (mentaal) welbevinden staat onder druk. In Aalst willen de 3 LDC’s, Gezonde Stad Aalst en Logo Dender vzw verbinding en ontmoeting centraal plaatsen, ook in tijden waarin dit niet evident is omwille van afstandsmaatregelen. Want: verbonden zijn met anderen is essentieel om je goed in je vel te voelen.  

Deze zomer zullen we meer ‘in ons kot’ verblijven dan andere zomers en van de vakantie genieten in onze eigen buurt. De ideale gelegenheid om van de buurt een bezienswaardigheid te maken, een aangename plaats om te (her)ontdekken en de buurtbewoners beter te leren kennen.

Alle buurtbewoners ontvangen een pakket met twee posters en stickers. De posters kunnen ze aan hun raam hangen. Elke poster wordt uniek: de bewoners schrijven, plakken, tekenen, … iets persoonlijks dat ze met de buurt willen delen. Zo wordt de buurt een grote openluchttentoonstelling van 15 juli tot en met 31 augustus 2020. Met de bijgeleverde raamstickers kan je jouw appreciatie uiten. Creaties kunnen ook gedeeld worden met de #ikbuurtmee op sociale media. Na de zomercampagne volgen nieuwe acties tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Samen gaan we voor een veerkrachtige buurt!

De Vrije basisschool uit Herdersem ging onmiddellijk aan de slag!

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory