Gezocht leverancier warme maaltijden

Nu de huidige contracten voor het leveren van warme maaltijden in de serviceflats, aan huis en in LDC de Maretak op hun einde lopen, schrijft het OCMW  een nieuwe gunning uit om een leverancier ‘warme maaltijden aan huis’ aan te stellen.  De OCMW-raad  keurde dinsdag  de aanbestedingsprocedure goed om zo snel mogelijk een nieuw contract op te kunnen starten.  

Naast de evidente maaltijdvoorziening in de woonzorgcentra, biedt het OCMW Aalst ook maaltijden aan huis en in de serviceflats aan. Deze dienstverlening is bedoeld voor mensen die door ziekte, invaliditeit of leeftijd niet meer kunnen koken. Jaarlijks levert het OCMW meer dan 48.000 maaltijden aan huis.

De meeste klanten eten deze maaltijd in hun eentje op. Om de vereenzaming  tegen te gaan, biedt het OCMW hen de mogelijkheid om hun warme maaltijd te bestellen in LDC de Maretak waar zij in een aangename omgeving en in gezelschap kunnen eten. De prijzen zijn dezelfde als die voor de  bedeling aan huis en de mensen moeten minstens 1 dag op voorhand hun maaltijd bestellen. Ook deze maaltijden worden aangeleverd door de externe cateraar.

OCMW-voorzitter Sarah Smeyers: "Mensen langer in hun vertrouwde omgeving laten wonen, mag niet betekenen dat ze meer geïsoleerd raken. Het gezellig samen eten in een onze cafetaria in LDC de Maretak biedt, zit in de lift. We herkennen een vast publiek dat bijna dagelijks op de afspraak is. Op jaarbasis worden er ongeveer een 5.000 maaltijden genuttigd in het lokaal dienstencentrum.”

Voor meer informatie over de warme maaltijden aan huis, kan men terecht bij de dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg van het OCMW, tel. 053 76 55 28, lindsey.herregodts@ocmwaalst.be
Voor warme maaltijden in LDC de Maretak maak je best een reservatie in de cafetaria, Albrechtlaan 119a, 9300 Aalst.

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory