Informatie coronavirus

Het coronavirus (COVID 19) beheerst al enkele weken de actualiteit. Het virus komt ook steeds dichterbij. Daarom riep burgemeester Christoph D’Haese deze ochtend de Veiligheidscel preventief bijeen.

De verschillende disciplines (Brandweer, Politie, Medische, Logistiek en Communicatie) zijn waakzaam en volgen de situatie op de voet. Vooral huisartsen en medisch personeel krijgen veel vragen van burgers over het coronavirus. Er is op heden absoluut geen enkele reden tot paniek.
Het virus wordt overgedragen via speeksel en niet via de lucht. Het heeft dus geen zin om op straat een mondmasker te dragen. De stad vraagt burgers met aandrang om bij klachten niet langs te gaan bij de spoeddienst van de ziekenhuizen. De wachtzaal van de huisarts is ook te vermijden. Een huisbezoek van de huisarts wordt aangeraden. De huisarts bepaalt of er een test moet worden afgenomen. Wie positief test op het coronavirus, maar niet ziek is, krijgt 14 dagen huisarrest. Beide Aalsterse ziekenhuizen (het OLVZ en het A.S.Z.) werken nauw samen om een eventuele crisis op te vangen.
 
Om de verspreiding van het virus te voorkomen kun je zelf volgende regels hanteren:
  • Was regelmatig je handen.
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak.
  • Heb je geen zakdoek bij de hand? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Blijf thuis als je ziek bent.
 
Op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/ geeft de federale overheidsdienst volksgezondheid een antwoord op de meest gestelde vragen over het coronavirus. Je vindt er meer achtergrondinfo over het virus en hoe de Belgische overheid zich voorbereidt. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via het gratis infonummer 0800 14 689.
 
 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory