Lokaalmarkt Aalst in De Gendarmerie opent op 12 januari de deuren

Op 12 januari 2018 opent Lokaalmarkt Aalst de deuren. De boerenmarkt met bar en kinderatelier vindt elke vrijdagmiddag plaats van 15 tot 20 uur in De Gendarmerie in de Denderstraat. 
 
Op Lokaalmarkt Aalst bieden boeren en producenten uit de streek een ruim aanbod aan van seizoensgebonden voedingsproducten. Naast verschillende soorten vlees en een uitgebreid groentenkraam vind je op Lokaalmarkt onder meer ook brood, fruit en zuivel.
 
"De kwaliteit van onze producten is onze grote troef”, zegt Aalstenaar en marktverantwoordelijke Joachim Rummens. "Ons vlees is van dieren afkomstig die met liefde zijn verzorgd, en dat smaak je. De groenten die je op ’s middags op de markt vindt, zijn de ochtend voor de markt geoogst en zitten dus nog vol vitamines. En in ons brood zitten geen meelverbeteraars.”
 
Met het handige betaalsysteem reken je al je inkopen in 1 keer af, cash of met bankcontact. Omdat de nieuwe markt indoor is, zit je ook bij slecht weer droog en warm. In de bar kan je genieten van lokale dranken, bij mooi weer kan dat zelfs op het terras. "Onze markt vormt dus ook een ontmoetingsplaats, waar alle leeftijden samenkomen. Die combinatie is uniek.”
 
OCMW-voorzitter Sarah Smeyers: "Naast eerdere klemtonen op scholing en onderwijskansen met BroeiKLAS en KISP, willen we nu ook andere Aalstenaars bijeen brengen in de Gendarmerie. Op een sociale manier laten we ze het lekkers van eigen bodem ontdekken. Met de boerenmarkt bieden we een totaalbeleving aan, waarbij de bezoeker topproducten kan kopen en iets gezellig iets kan drinken. Zo krijgt Lokaalmarkt Aalst een terechte plek binnen onze broedplaats voor talent.” 
 
Na Deerlijk en Roeselare is het voor de initiatiefnemers intussen de derde markt. "Het doet veel deugd om te zien dat mensen ons concept omarmen”, zegt Bert Destoop van Lokaal. "Als je kiest voor lokale producten van bij de boer, krijg je er dan ook zoveel voor terug: topkwaliteit aan betaalbare prijzen waar je bovendien de lokale landbouw mee steunt."
 
Kijk op www.facebook.com/degendarmerie voor de sfeerbeelden van de testmarkt.

Meer info?
Contactpersoon
Karel Deknudt (marketing- en communicatieverantwoordelijke Lokaal)
Telefoon: 0472 366 832
E-mail: karel@lokaalmarkt.be
Website
www.lokaalmarkt.be
Facebook
www.facebook.com/lokaalaalst
www.facebook.com/degendarmerie/INFO EN CONTACT
Karel Deknudt (Marketing- en communicatieverantwoordelijke Lokaal)
+32 472 36 68 32 
karel@lokaalmarkt.be
www.lokaalmarkt.be
Aalst, 5 januari 2017

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory