Nieuwe maatregelen corona virus

Update 11 maart: nieuwe maatregelen coronavirus

Om de kans op besmetting met het coronavirus te beperken en risicovolle groepen te beschermen, vaardigt burgemeester Christoph D’Haese een bezoekverbod uit in alle Aalsterse woonzorgcentra en de ziekenhuizen vanaf donderdag 12 maart 9 uur. Ook de lokale dienstencentra en het stedelijk trefcentrum sluiten de deuren. De voorstellingen in cultuurcentrum De Werf worden vanaf donderdag afgelast, net als de sportwedstrijden van
Okapi Aalstar en volleybalclub Lindemans.

Tijdens een extra bijeenkomst van de veiligheidscel op 11 maart zijn doortastende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo is er een bezoekverbod afgekondigd in alle woonzorgcentra en ziekenhuizen op Aalsters grondgebied vanaf donderdag 12 maart 9 uur. Enkel essentiële bezoeken, om therapeutische redenen of in specifieke situaties zijn toegestaan. Het is aan de directeurs van de instellingen om een eventuele uitzondering toe te staan. Het bezoekverbod geldt niet voor serviceflats of assistentiewoningen.
Ook de lokale dienstencentra en het stedelijk trefcentrum sluiten de deuren omdat ouderen extra beschermd moeten worden.
 
Scholen
Stadsscholen krijgen de opdracht om enkel kernactiviteiten te organiseren en uitstappen te annuleren.
 
Evenementen met veel publiek
Gevolg gevend aan de federale richtlijnen zijn grootschalige, publiek toegankelijke indoor evenementen zoals de wedstrijden van Okapi-Aalstar en volleybalclub Lindemans van dit weekend afgelast. In cultuurcentrum De Werf worden vanaf donderdag 12 maart de voorstellingen afgelast.
 
Hygiënische voorschriften
De bijkomende maatregelen zijn nodig om verdere besmettingen tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. De veiligheidscel volgt de situatie op de voet en evalueert maandag 16 maart of er nieuwe maatregelen genomen moeten worden.
Elkaar de hand schudden blijft afgeraden en je neemt het best volgende regels in acht:
  • Was regelmatig je handen.
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak.
  • Heb je geen zakdoek bij de hand? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Blijf thuis als je ziek bent.
Meer info
Op de website info-coronavirus.be geeft de federale overheidsdienst volksgezondheid een antwoord op de meest gestelde vragen over het coronavirus. Je vindt er meer achtergrondinfo over het virus en hoe de Belgische overheid zich voorbereidt. Je kunt ook telefonisch contact
opnemen via het gratis infonummer 0800 14 689.

Aalst, 11 maart 2020
 
 

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory