Nieuwbouw WZC Sint-Job bereikt het hoogste punt

Woonzorgcentrum Sint-Job, dat in volle aanbouw is, heeft haar hoogste punt bereikt. Tijd dus om de meiboom te planten, en dit drie weken nadat we op de werf van WZC De Faluintjes in Baardegem hetzelfde deden.  De contouren van de vier vleugels van het gebouw tekenen zich duidelijk af. De aannemer is tegelijk bezig met – onder meer – de gevels, nutsleidingen, pleisterwerken en het schrijnwerk. Een strak bouwschema om in november 2018 de eerste senioren te kunnen verwelkomen. Er zal plaats zijn voor 115 vaste bewoners en voor drie bewoners in kortverblijf.

Het nieuwe gebouw verrijst pal naast het huidige woonzorgcentrum. Architectenbureau AMV uit Wetteren opteerde voor balkvormige bouwvolumes die zich beperken tot twee en drie bouwlagen en die zich als een U-vorm rond een "therapeutische binnentuin” plooien. Het ontwerp houdt rekening met de groene omgeving en dus is er zo veel mogelijk zicht op en contact tussen binnen en buiten. Wie door omstandigheden niet meer naar buiten kan, zal ook van binnen kunnen genieten van de natuur.
 
OCMW-voorzitter Sarah Smeyers: "Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat iedereen uitkijkt naar het ogenblik dat de deuren opengaan. De sfeer van het oude Sint-Job maakt plaats voor een modern en comfortabel interieur, dat veel meer aan "thuis” doet denken dan aan een traditioneel rusthuis. We willen ervoor zorgen dat de senioren hier gelukkig zijn!”  

Al deze nieuwe zorgtechnieken en de aandacht voor energiezuinige systemen, maken dat de afwerkingsfase nog heel wat maanden in beslag zal nemen. De voortgang van ruwbouwwerken is meestal overduidelijk, die tijdens de afwerkingsfase veel minder.

 

"De bewoners die vol verwachting de dagelijkse werkzaamheden op de voet volgen, zullen dus nog wat geduld moeten hebben. Volgens de verwachting zal WZC De Faluintjes het eerst afgewerkt zijn, maar we gaan ervan uit dat we, in het najaar van 2018, zowel het nieuwe woonzorgcentrum in Baardegem als deze vervangingsnieuwbouw in gebruik kunnen nemen.”
 
Meer foto's en de laatste stand van zaken in het bouwproces lees je op www.wzcstjob.be


Aalst, 27 oktober  2017

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory