WZC De Faluintjes bereikt hoogste punt

Sinds de start van de werken in februari, is er hard doorgewerkt aan de nieuwbouw voor woonzorgcentrum De Faluintjes. Vandaag bereikt de bouw haar hoogste punt en naar goede traditie heeft het OCMW dit moment extra in de verf gezet door het plaatsen van de zogenaamde ‘meiboom’.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op de werf in Baardegem-dorp tekenen de drie bouwlagen van het nieuwe WZC De Faluintjes  zich goed af. De ruwbouw schiet op en de gevarieerde en verspringende gevel die het ontwerp typeert, is duidelijk te onderscheiden. De werken aan het dak zijn volop aan de gang, terwijl andere werklieden al de eerste ramen plaatsen. 
 
De drie bouwlagen zullen 85 kamers tellen en een uiterst functioneel gebouw vormen. Het nieuwe woonzorgcentrum zal een comfortabel woon- en werkklimaat aan bewoners en personeelsleden bieden. Niet alleen hebben de kamers grote ramen met veel lichtinval en zicht op het groen, ook de cafetaria zal uitgeven op een prachtige tuin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OCMW-voorzitter Sarah Smeyers: "Het is fijn om te zien hoe alles vooruitgaat maar we zijn er nog lang niet. De ruwbouw is misschien de meest visuele fase op de werf maar het is vooral de installatie van alle technieken en de afwerking die nog de nodige tijd zullen vragen. We moeten dus nog wat geduld hebben vooraleer we de bewoners kunnen verwelkomen in een moderne, comfortabele infrastructuur die bovendien nog energiezuinig is.”  
Hoewel de bouwprojecten van WZC De Faluintjes en WZC Sint-Job gelijktijdig zijn opgestart en quasi simultaan worden gebouwd, is het de verwachting dat WZC De Faluintjes het eerst afgewerkt zal zijn. Als de volgende werken in hetzelfde strakke tempo kunnen uitgevoerd worden, zal WZC De Faluintjes in de herfst van 2018 kunnen opengaan.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aalst,  2 oktober 2017

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory