De Gendarmerietuin valt in de prijzen

De Gendarmerietuin is er nog niet (helemaal) en valt nu al in de prijzen. Het is één van de zeven projecten die Streekmotor 23 als winnaar heeft uitgekozen omdat het mensen bij elkaar brengt. Meer bepaald omwille van "hun inzet om de sociale cohesie en het welzijn van de inwoners te versterken en die daarbij gebruik maken van de omgeving als hefboom”. De Gendarmerietuin zal worden gefinancierd via crowdfunding. Het bedrag dat op die manier wordt ingezameld om een openbare stads- en moestuin in te richten, wordt door Streekmotor 23 verdubbeld! 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Streekmotor 23 is een fonds dat actief is in 23 gemeenten in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek, een regio gekenmerkt door unieke landschappen, schitterende vergezichten, bossen, aantrekkelijke steden en pittoreske dorpjes. Op de terreinen van Willy Naessens maakte Streekmotor 23 de laureaten bekend van hun eerdere oproep. Het fonds wil namelijk projecten of projectplannen die de sociale cohesie en het welzijn van de inwoners willen versterken en de omgeving daarvoor als hefboom gebruiken, belonen.

Joachim Rummens, een van de trekkers van vzw Aalst Troef zag in dat de plannen voor een openbare stads- en buurtmoestuin op de site van De Gendarmerie perfect bij de oproep pasten en diende een voorstel in. De Gendarmerie (een initiatief van stad en OCMW Aalst) is vorig jaar gelanceerd als ‘broedplaats voor talent’ en als een nieuwe groene ontmoetingsplek in het hart van de stad. Het is dié combinatie die de jury aansprak!  De  Gendarmerietuin heeft de ambitie om 3 500 euro op te halen via crowdfunding. Streekmotor23 verdubbelt vervolgens het opgehaalde bedrag.
Een stevige opsteker dus voor de Gendarmerietuin. Op 5 mei gaat de tuin officieel open. Niet alleen plant men die dag het eerste plantgoed in de moestuinbakken, het is meteen ook de kick-off voor de crowdfundingscampagne i.s.m. Streekmotor23.  Wim Lybaert - Vlaanderens bekendste moestuinier - komt die dag langs en deelt zijn tips en tricks, zodat iedereen tegen de zomer kan genieten van zelfgekweekte groentjes. Boerderij De Loods organiseert een verkoop van een ruim aanbod aan plantgoed.

Wie zijn groene vingers al voelt kriebelen, mag deze kans dus zeker niet missen. Maar ook zonder actieve moestuin-ambitie, kan je er die dag heel wat beleven: een aantal boeren van de Lokaalmarkt  bieden er hun producten aan en de Graanbar zorgt doorlopend voor heerlijke cocktails en andere verfrissingen. Gezelligheid troef dus op dé nieuwe groene ontmoetingsplek in hartje Aalst. De komende weken lees je op de www.degendarmerie.be en op de facebookpagina alle info over het evenement.

Er broedt de komende maanden nog heel wat op De Gendarmerie. Heb je ook een leuk idee of wil je iets organiseren op De Gendarmerie? Neem dan snel contact op met Thomas Verdoodt: info@degendarmerie.be of 053 72 37 82.


Aalst, 23 april 2018

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory