Gendarmerie krijgt versterking van bijzondere jeugdzorg

Jongeren uit de bijzondere jeugdzorg gaan het tuin-team van de Gendarmerie versterken. Ze gaan ook de zolderruimte ombouwen tot een gezellige cafetaria. De vzw Ruyskensveld – het vroegere Ter Muren -, die deze jongeren begeleidt, is namelijk de nieuwste partner van de Gendarmerie. 
 
Met Ruyskensveld vzw krijgt De Gendarmerie versterking vanuit jonge hoek. Ruyskensveld vzw is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg met hoofdzetel en campus Ter Muren in Erembodegem, die deze kwetsbare jongeren een zinvolle tijdsbesteding bezorgt. Ruyskensveld zocht lokalen te huur voor hun projectwerking én vonden die in de Gendarmerie. Ze maken van de moestuin gretig gebruik om de jongeren ook tuinier-ervaring te laten opdoen. Bedoeling is dat ze meehelpen met het onderhoud van de tuin en klusjes opknappen. Ze zullen ook meehelpen om de zolderverdieping van de Gendarmerie om te bouwen tot een gezellige cafetariaruimte. 

OCMW-voorzitter Sarah Smeyers: "Elke jongere heeft talenten en interesses. Daar zijn wij evenzeer als de vzw Ruyskensveld van overtuigd. De vzw helpt hen om die te ontdekken en te ontwikkelen. Dat dat voortaan ook in de Gendarmerie kan, past volledig in wat we voor ogen hebben met "broedplaats voor talent”.”

De Gendarmerietuin is ontkiemd maar kan zeker nog wat extra meststof gebruiken. Met de crowdfundingscampagne van Streekmotor 23 wil vzw Aalst Troef de moestuin van gezellige verlichting, een bewateringssysteem en gemeenschappelijk tuingereedschap voorzien. Aarzel dus niet, doe je duit in het zakje en stort een bijdrage op het crowdfundingsplatform: www.streekmotor23.be
Streekmotor23 verdubbelt er jouw bijdrage voor De Gendarmerietuin. 


Aalst,  15 juni 2018

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory