Ruilwinkel heropent op 20 juni

Weg & Weer, de ruilwinkel voor kinderkleding van 0 tot 3 jaar, opent op zaterdag 20 juni opnieuw de deuren. Vanaf dan kan er terug volop kinderkleding geruild worden. Weliswaar op afspraak, gezien de beperkte oppervlakte van de winkel.

Net als alle winkels, sloot ook ruilwinkel Weg & Weer tijdelijk de deuren tijdens de kritieke fasen van de corona-uitbraak. Ondertussen is de knusse winkel op de binnenkoer van het oude stadhuis klaar voor de heropening. De zomercollectie hangt alvast in de rekken, klaar om de kleerkast van de allerkleinsten een kleurrijke update te geven.

Ruilen op afspraak
Iedereen is nog steeds van harte welkom om kinderkleding te ruilen. De werking en het puntensysteem blijft hetzelfde. Maar omdat afstand bewaren in de winkel niet altijd evident is, kan je enkel op afspraak komen ruilen. Wie wil langskomen, kan online een afspraak maken via www.ocmwaalst.be/ruilwinkel of geeft telefonisch een seintje via 053 72 20 87. Voor elk winkelbezoek reserveren we 20 minuten.
Om zoveel mogelijk klanten de kans te geven om langs te komen, hebben we onze openingsuren wat aangepast. Ruilwinkel Weg & Weer opent op woensdag een uurtje vroeger de deuren: van 14 tot 16.30 uur. Op zaterdag is de winkel open van 10 tot 12.30 uur.  Elke klant kan maximaal 1 keer per week langs komen.

Veiligheidsmaatregelen
Naast winkelen op afspraak, zijn er ook andere veiligheidsmaatregelen genomen. De kleding die klanten binnen brengen, zal enkele dagen in een aparte ruimte opgeslagen worden. Uiteraard volgt nadien nog een grondige wasbeurt. De toonbank heeft een plexischerm gekregen, er is voldoende handgel aanwezig, de ruimte wordt regelmatig gereinigd en de medewerkers dragen een mondmasker. Aan klanten vragen we om alleen te komen of enkel met leden uit dezelfde gezinsbubbel. Bij het binnenkomen moeten de handen ontsmet worden en is het dragen van een mondmasker aanbevolen.
 
Vrijwilligers gezocht
Voor het uitbaten van de ruilwinkel doen stad en OCMW een beroep op vrijwilligers. Met de extra corona-maatregelen van kracht, is elk paar helpende handen meer dan welkom. Zin om mee te helpen een winkel te beheren?  Mail naar  ruilwinkel@aalst.be of bel naar  053 72 20 87 voor meer informatie.
 
Aalst,  16 juni 2020

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory