Uitbater gezocht voor buurtrestaurant De Gendarmerie

De Gendarmerie gaat op zoek naar een gemotiveerde uitbater voor haar nieuwe buurtrestaurant. Dat zal kwaliteitsvolle maaltijden aan sociaal tarief aanbieden in een gezellig kader. OCMW en stad Aalst maken van De Gendarmerie een moderne sociale ontmoetingsplaats in het centrum van de stad.
 
 
 
De Gendarmerie komt stilaan op stoomsnelheid. In december 2019 starten de renovatie -en nieuwbouwwerken. In een eerste fase wordt er een buurtrestaurant, een sociale kruidenier en een buurtgerichte kinderopvang gebouwd achteraan de site. In een tweede fase wordt het gebouw aan de zijde Denderstraat grondig gerenoveerd om er workshops, cursussen en co-workingplaatsen voor organisaties met een sociale achtergrond te organiseren. 
 
Uitbater buurtrestaurant gezocht!
Stad en OCMW zijn nu op zoek naar een maatwerkbedrijf dat de uitbating van het buurtrestaurant op zich wil nemen. De kandidaten zullen mee kunnen schrijven aan het verhaal van De Gendarmerie. Door zich actief in te zetten voor talentontwikkeling en de creatie van een sociale mix, worden de sociale doelstellingen van het project mee verwezenlijkt. 

De Gendarmerie stelt een modern restaurant(met een volledig uitgeruste keuken) en een multifunctionele markthal van 255 m² ter beschikking. Het restaurant zal 129 couverts aanbieden en biedt plaats voor 86 mensen. Aanpalend is er ook ruimte voor een terras. Het buurtrestaurant wordt het hart van De Gendarmerie en dé plaats waar alle Aalstenaars elkaar treffen. Met de grote waaier aan functies op de site en het station op wandelafstand, is het potentiële klantenbereik groot. 
Naast een geweldige locatie biedt het project enorm veel mogelijkheden voor maatwerkbedrijven die hun eigen sociale dromen willen bereiken. Het samenbrengen van verschillende sociale actoren zal van De Gendarmerie een broedplaats maken voor samenwerkingen.

Wat verwachten we van het buurtrestaurant? 
Op De Gendarmerie zullen verschillende sociale functies worden samengebracht. Maar bovenal wordt het een groene ontmoetingsplaats voor alle bevolkingsgroepen. In het buurtrestaurant zullen de ontmoetingen samenkomen met het sociale aspect.
De uitbater van het restaurant zal gerechten aanbieden aan sociale voordeeltarieven voor cliënteel van het OCMW. Daarnaast zullen er ook gerechten aan een marktconform tarief worden aangeboden. Daarnaast bevat de uitbating ook de verhuur van een multifunctionele markthal. Deze markthal zal voor allerlei evenementen kunnen ingezet worden maar zal niet kunnen gebruikt worden voor dansfeesten. Tot slot moet de uitbater ook sociale opleidingstrajecten in de horeca koppelen aan het buurtrestaurant. De kandidaten moeten immers een sociaal beleid voeren voor hun klanten én voor hun personeel.
 

De dialoogprocedure
De definitieve uitbater wordt gezocht via een ‘dialoog’ procedure. Maatwerkbedrijven kunnen zich op basis van het selectiedossier kandidaat stellen. Later zullen Stad en OCMW met de geselecteerde kandidaten onderhandelen over een definitief uitbatingsvoorstel. Enkel de kandidaten die geselecteerd zijn en alle onderhandelingen doorlopen zullen kunnen intekenen op het finale voorstel. De procedure zal 4 fasen doorlopen.
FASE 1: een selectiefase waarin kandidaten worden geselecteerd
FASE 2: een gespreksfase waarin met de geselecteerde kandidaten gesprekken worden gevoerd over het voorwerp en de voorwaarden van het uitbatingsrecht
FASE 3: een fase waarin een voorstel van uitbating wordt gedaan door de geïnteresseerde en aan de gesprekken deelgenomen geselecteerde kandidaten
FASE 4: een fase waarin eventueel nog kan onderhandeld worden over de uitbatingsvoorstellen en waarbij het uitbatingsrecht wordt toegewezen. 
De onderhandelingen zullen zeer breed opgevat worden en dienen de stad en OCMW in staat te stellen om enerzijds hun eigen sociale doelstellingen te behalen én anderzijds tot een financieel en organisatorisch haalbare uitbating te komen .
 
Indicatieve timing
  • 18 Februari 2019 : informatiesessie
  • 11 Maart 2019: uiterste datum voor het indienen van een kandidatuur
  • Maart 2019: het OCMW Aalst neemt selectiebeslissing en nodigt deelnemers uit tot gespreksronde 
  • Maart-juni 2019: gespreksronden
  • Juni 2019: afsluiten van de gespreksronde en goedkeuring finale voorwaarden door het OCMW Aalst 
  • September-oktober 2019: datum voor indienen van offerte door geselecteerde kandidaten die hebben deelgenomen aan de gespreksronde + eventuele bijkomende onderhandelingen
  • November 2019: het OCMW Aalst wijst het contract toe
  • Start van het contract: januari 2021 
Infovergadering 
Alle info en voorwaarden zijn beschikbaar op www.degendarmerie.be of www.aalst.be. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot maandag 11 maart 2019, 12u00. Er zal een infosessie plaatsvinden in het Administratief Centrum, Werf 9 op maandag 18 februari om 17u00.

 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory