Weg&Weer, kleding voor geen geld!

Goed nieuws! 
Vanaf 1 oktober 2021 is onze ruilwinkel terug vrij te bezoeken zonder afspraak.
Wij zijn open op woensdag van 14 tot 16.30 uur, en op zaterdag van 10 tot 12.30 uur. 
Aarzel dus niet en kom zeker langs want ons herfstaanbod staat voor je klaar.
   
Veiligheidsmaatregelen
De kleding die klanten binnen brengen, zal enkele dagen in een aparte ruimte opgeslagen worden. Uiteraard volgt nadien nog een grondige wasbeurt. De toonbank heeft een plexischerm gekregen, er is voldoende handgel aanwezig, de ruimte wordt regelmatig gereinigd en de medewerkers dragen een mondmasker. Aan klanten vragen we om alleen te komen of enkel met leden uit dezelfde gezinsbubbel. Bij het binnenkomen moeten de handen ontsmet worden en is het dragen van een mondmasker aanbevolen.

Hoe werkt het? 
Iedereen kan er kinderkleding van 0 tot 3 jaar omruilen. Aan ieder kledingstuk wordt een puntenwaarde toegekend, waarvoor je stempels krijgt op je ruilkaart. Voor een t-shirt krijg je bijvoorbeeld 1 stempel, voor een jas 3. En die stempels kun je inruilen voor nieuwe kledij. Dat kan op dezelfde dag of op een later moment. Doneren zonder omruilen kan ook, met een maximum van 10 stuks.
Weg&Weer is ingericht zoals een echte winkel. De medewerkers aanvaarden enkel onbeschadigde, vlekkeloze kledij om een kwalitatief aanbod te garanderen.
 
Tegelijkertijd komt Weg&Weer tegemoet aan het kinderarmoedeplan van de stad. Mensen met een UiTPAS aan kansentarief krijgen een extra duwtje in de rug zodat ook zij over kwalitatieve kinderkledij kunnen beschikken. Maar iedereen die bijvoorbeeld een activiteit van het Huis van het Kind bijwoont, kan ook extra stempels sparen.
 
Weg& Weer is een initiatief van de stad, OCMW en Huis van het Kind met de ondersteuning van de Nationale Loterij.
 
Bekijk de flyer of ga naar onze facebookpagina: www.facebook.com/WegEnWeer

Ruilwinkel Weg en Weer
Binnenkoer oud stadhuis
Grote Markt 3
Open woensdag van 14 uur tot 16.30 uur en zaterdag van 10 tot 12.30 uur


 

Sitemap   Privacyverklaring OCMW Aalst   Cookiebeleid    

© 2017 OCMW AALST | Powered by The eForum Factory